Zbornik 20 MPU - Poziv saradnicima

Poštovane kolege i saradnici,

Muzej primenjene umetnosti u Beogradu Vas poziva da sa svojim radom iz oblasti istorije i teorije primenjene umetnosti, dizajna i arhitekture, učestvujete u realizaciji Zbornika 20 Muzeja primenjene umetnosti za 2024. godinu.

Molimo Vas da sekretaru Redakcije elektronskom poštom dostavite prijavu teme sa obaveznim apstraktom do 24. marta 2024, dok bi poslednji termin za predaju tekstova bio 24. maj 2024. godine.

ZBORNIK MPU je stručan časopis, jedinstven na našem prostoru, posvećen proučavanju predmeta primenjene umetnosti i publikovanju građe iz iste oblasti. Prema kategorizaciji časopisa koju je utvrdilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Zbornik je svrstan u kategoriju M51. To znači da originalni naučni radovi, pregledni članci, kratka saopštenja, naučne kritike, polemike i osvrti autorima iz Srbije donose tri boda u nacionalnom sistemu vrednovanja naučnih rezultata.

VAŽNO:

Detaljno uputstvo za pripremu i predaju radova za Zbornik 20 možete preuzeti sa sajta Muzeja primenjene umetnosti na linku:

Uputstvo za pripremu i predaju radova za Zbornik MPU

Molimo Vas da rad pripremite u skladu sa propozicijama. Radovi koji ne budu u potpunosti uređeni prema uputstvu, neće biti uzeti u razmatranje za objavljivanje u Zborniku 20 MPU.

KONTAKTI:

SEKRETAR REDAKCIJE BROJA
Marina Rakić
Istoričarka umetnosti
Odsek za biblioteku
marina.rakic@mpu.rs

UREDNIK BROJA
Mila Gajić
viši kustos
Zbirka metala i nakita
mila.gajic@mpu.rs